Jan Pohunek - Přebral - PŘIZNÁNÍ ILUMINÁTů

19.02.2018 12:16

O tom, ja si žijí členové tajných společností, pojednává nová knížka trapsaveckého Oldpsavce a porotce Honzy Pohunka – Přebrala. Obsah tvoří převážně minipovídky, které v minulých letech vycházely na Facebooku, a které jsou doplněny rámujícím příběhem a dalšími bonusy.

Knížka je naladěna zcela nevážně, pohrává si s různými fantastickými motivy a ukazuje, že vládnout světu, obcovat s mimozemšťany, zaklínat předvěké démony a organizovat atentáty je někdy těžká řehole. A navíc za to ani nejsou stravenky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukázka:

Musím se pochlubit, naše nejmladší včera psala ve škole referát na téma „Co dělají rodiče v práci“:

 

Můj tatínek

Můj tatínek pracuje jako tajný pracovník. Nesmí být poznat a nosí na hlavě kapuci. Proto se několikrát stal omyl, že k nám poslali zpátky jiného tatínka. V práci se věnuje zaměstnání ředitel Země koule. Prý tam má na triku mimozemšťany a obludy, ale to nevím jistě, protože do práce chodí v kravatovém obleku. Já bych triko s mimozemšťanem chtěla. Nebo s poníkem. Tatínek mi jednou přivedl z práce domů alespoň jednorožce, ale ten pak kopnul a kousnul moji starší sestři a byl z toho bengál. Tatínek ho pak raději odvezl domů do Čabajky. Tatínek také v práci zakládá Nový světový řád. To je něco jako Fénixův řád z Harry Potter. Zeptala jsem se ho, jestli tam budu moct vstoupit, až budu veliká. Tatínek říkal, že jo. Prý to bude pro každého. Moc se těším. A kdy to bude? Tatínek říká, že to musí stihnout dřív, než dorazí Apokalypsa. Doufám, že přijede brzy! Má totiž čtyři koně a možná mi jednoho půjčí!

 

To je všechno. Tenhle referát se za dvě minuty sám zničí.

Lilitka, 2.A

 

Knížku vydává nakladatelství Straky na vrbě:
https://straky.cz/katalog.aspx?Action=Book&BookID=278