Jiří Kornalík - Wild Eddie - TULÁKOVY DENÍKY

16.06.2021 10:36

Máme tady zase jeden zajímavý literárně - puplicistický počin, tentokrát z tvůrčí dílny Jirky Kornalíka - Wild Eddieho. Nechávám na autorovi samém, aby knihu představil.
 
Tak jsem si konečně hned po ránu udělal chvilku na počítač, abych se vám mohl pochlubit s novou knihou Tulákovy deníky, ze které mám fakt velkou radost. Doufám, že pokud se vám dostane do ruky, že si v ní každý něco najde, neboť, jak se píše v podtitulku, je to sbírka trampáren. Tak jen stručně, něco málo z toho, co je v knížce:
Kniha je z části kronikou naší T.O.Krásná Divoška, takže se tam dočtete o historii osady, o tom, jak zapalujeme posvátný oheň, uvidíte takřka všechny zvadla, PéeFky, pamětní a děkovný listy atd.
Najdete v ní i kratičký článek o historii S.O.M.B.
Z druhé části je to sbírka povídek, písniček, citátů, receptů a dalších trampských nápaditostí. Tak například povídky. Jednou z nich je pravdivý příběh o tom, jak se trampovalo za komoušů, nebo také můžete přečíst dětem, či vnoučatům pohádku O krásné divošce a kouzelné studánce atd.
Ti z vás, kteří si rádi zazpívají, si určitě nalistují stránky s krásnými písničkami, kdy si budete moci u táboráku zazpívat například hitovky jako třeba Fčelkovu Svítá, Hej kočí od Sunsetu, či mou Na divokým západě, nebo Holčička z románu, kterou jsem napsal pro svoji dceru a několik dalších pěkných písniček.
Pokud by vám při listování v knížce vyhládlo, je tam hned několik námi prověřených receptů, jako například legendární Prcaldova houbová pomazánka, nebo třeba polévka z lučních kobylek.
 
Pokud by jste měli o knížku zájem a nesehnali ji jinde, stačí napsat na FB autorovi do Soukromé zprávy, a on vám ji rád zašle, pokud s ním nejste ve spojení, můžete si o něj napsat na trapsavecký mail soutez.trapsavec@seznam.cz a my vám kontakt zprostředkujeme.