Křest Kutlochovy knihy Cepování krajiny

18.02.2022 17:11

My všichni, kdo jsme netrpělivě čekali na dlouho vyhlíženou a několikrát zpožděnou knížku našeho kamaráda, brdského trampa, Oldpsavce, Zlatého Trapsavce a porotce Jaroslava Šlejmara – Kutlocha, jsme se dočkali v pátek, 4. února 2022.

Křest knihy se konal v sále Společenského domu ve Strašicích. A je třeba zmínit, že tento sál s kapacitou 250 diváků byl zaplněn do posledního místa a ještě bylo potřeba přidat pár židlí navíc. Musím říct, že takovou účast může drtivá většina nás, autorů, jen tiše závidět. A samozřejmě přát, protože Kutloch si to plně zaslouží!

Knížka se jmenuje Cepování krajiny s podtitulkem Hrst dopisů trampských bratrům.

Hudebního doprovodu se zhostily skupiny Lomikámen, Brdgrass, stejně jako písničkáž Žíla, který hudební doprovod odstartoval. Moderátorem měl být původně Petr Náhlík – Vokoun, za kterého musel zaskočit Tomáš Makaj, stejně dopadl  Jiří Hlobil, který měl číst úryvky. Jeho úlohy se zhostil Petr Matějka - Matěj ze souboru Prašivina. Část úryvků si samozřejmě přečetl sám autor.

 

            Před posledním hudebním výstupem došlo i na křest samotný. Křtilo se rumem a vodou z brdské studánky.

            Nemohla chybět ani autogramiáda, na Kutlocha se stála fronta a knížky rychle mizely. Jak jsme se dozvěděli, je po nich stále sháňka a moc už jich nezbývá. Snad tedy dojde i na dotisk.

 

            Kutloch podepisující,….

 

            … čtoucí