LEGENDA LOCHOTÍN

17.09.2014 11:55

Juppova kniha LEGENDA LOCHOTÍN bude představena autorem v pondělí 29. září 2014 v Centrálním parku uprostřed sídliště Lochotín v Plzni

Výpravná kniha LEGENDA LOCHOTÍN s podtitulem Folk a country hudba v Plzni vychází v druhé polovině září. Není ale jen o těchto žánrech - vždyť řada muzikantů vzešla od trampských ohňů nebo začínala v trampských kapelách. Jejím autorem je Michal Jupp Konečný, hudební publicista, někdejší hlavní dramaturg Porty i mnoha dalších festivalů a šéfredaktor časopisu FOLK & COUNTRY. Juppova kniha je de facto průvodcem po tom, co se odehrávalo a odehrává v Plzni v hudebních žánrech folk a country od jejich začátků po dnešní dny.
Jupp se v knize věnuje desetileté historii legendárních ročníků Porty v amfiteátrech na plzeňském Výstavišti a Lochotíně, dalším festivalům, přehlídkám a významným koncertům, které se tu odehrály, klubům, mediím, vydavatelům i osobnostem, které se této hudbě věnovaly a věnují. Největší prostor je v knize věnován plzeňským hudebním skupinám a písničkářům. 
Kniha LEGENDA LOCHOTÍN bude veřejnosti představena autorem v pondělí 29. září 2014 na folkovém koncertu v Centrálním parku uprostřed sídliště Lochotín. Od 18 hodin vystoupí plzeňské kapely Alternativa a Čáry Máry a od 20 hodin, po představení knihy, také Wabi Daněk a Miloš Dvořáček.
Koncert (bez vstupného tj. ZDARMA) se koná v Centrálním parku uprostřed sídliště Lochotín v Plzni. Spojení z centra linkou tramvaje č. 4 do stanice Sokolovská (směr Košutka), odtud pěšky do prostoru mezi krytým bazénem a umělou ledovou plochou (souřadnice 49°77.0527, 13°36.9332). Program večera má být opravdu nabitý.

Vokoun