Říční polobozi odrazili od břehu

07.10.2015 14:47

Stejně jako v předešlých dvou ročnících, i nyní je výsledkem 3.ročníku Kenyho VOLEJe povídková knížka. Jejímu vzniku předcházelo značné úsilí Píga, coby organizátora soutěže, zajistit financování jejího vydání a učinit soutěž do budoucna soběstačnou. Jak to bude do budoucna, to se ještě uvidí, faktem zůstává, že jak soutěž samotná, tak i sbírka probíhající na serveru hithit.com dopadly úspěšně a knížka je hotová.

Slavnostní vodácký křest proběhl v Praze v klubu Válec, křtilo se rumem a kmotry se stali Míla Pražák, majitel půjčovny Dronte, provozovatel serveru Pádlo.cz a také zakladatel právě otevřeného vodáckého muzea, a Darek Šmíd, syn spisovatele Zdeňka Šmída, jež je pro všechny vodácké psavce nedostižným vzorem a jehož možná poslední dosud nevydaná povídka Evrgrín Kid se stala závěrečnou kapitolou knihy.

Jak řekl Pígo v úvodní řeči, tento ročník byl úspěšný nejen získáním prostředků na vydání knihy, ale i tím, že do něj přišlo nejvíc příspěvků, což je jistě dobrá zpráva a nezbývý než popřát, any se Kenyho VOLEJI dařilo nadále a poděkovat jak Pígovi, tak všem kamarádům, kteří se podíleli na propagaci.

Akce se zúčastnila celá řada trapsaveckých autorů nebo porotců, z nichž mnozí v soutěži uspěli a mají tak v knížce své příspěvky. Vždyť z patnácti oceněných příspěvků je jich hned devět z pera trapsaveckých autorů. Dalším milým hostem byla i Olga Walló, známá dabingová režisérka, přkladatelka a spisovatelka, která je rovněž autorkou jedné s povídek knihy.

Součástí večera bylo už tradiční promítání filmečku Statisticky průměrný vodák, křest, Míla Pražák představil historii a současnost vodáckého muzea, následovalo předání cen a autogramiáda autorů. Pěkný večer završila zpívaná.

Podrobnosti o knížce samotné se dozvíte v Knižních novinkách na těchto stránkách.

 

 

Knihu Říční polobozi pokřtili Míla Pražák, provozovatel serveru Padlo.cz (vlevo), a Darek Šmíd, syn slavného spisovatele Zdeňka Šmída, který do knihy poskytl povídku svého otce.

Míla Pražák doprovází komentářem promítání z přípravy a otevírání vodáckého muzea, u jehož zrodu stál.

Úspěšní autoři se kromě své povídky v knize dočkali také hmotných vodáckých cen.

Vodácké povídky nejsou jedinou aktivitou autorů. Tony (vpravo) ukazuje kalendář z produkce sdružení Avalon Hafranovi, současnému pořadateli soutěže Trapsavec. (www.sdruzeni-avalon.czwww.trampsky-magazin.cz  )

Již tradiční tečku za křty vodáckých povídkových knih tvoří závěrečný jam výborných muzikantů.