STOPOU TOULAVOU - Fredy Schubert, Miki Ryvola

21.01.2020 10:53

Možná namítnetnete, že tato kniha žádnou novinkou není. Nicméně minimálně částečně je opak pravdou. Jedná se o druhé, poněkud doplněné vydání. Vydala ji osvědčená Pígova Klika a k dostání či objednání je v každém knihkupectví, případně na internetu nebo u Fredyho osobně.

A co o knize a jejím vydání říci? Dejme slovo samotnému autorovi:

Kamarádky a kamarádi,

mnozí z vás už znají knížku Stopou toulavou, vydanou a dodávanou Tonym z Avalonu. Přednedávnem jsme se s Mikim Ryvolou dohodli, že ji prostřednictvím malého rodinného nakladatelství Klika vydáme znova, aby se dostala mezi širší okruh trampů a spřízněných duší.

   Vypráví se v ní o různých součástech trampské výbavy, používaných od dávnějších dob až dodnes. Nejen o celtách, dekách, spacích pytlích, stanech a přístřešcích, ale třeba také o oblíbených nádobách a o baterkách. Ani zdaleka nejde o nějaký suchý technický popis. Píšu o nejrůznějších příhodách, které se odehrály na pěších a vodních vandrech, na cyklistických a lyžařských výpravách nebo i při silvestrovských oslavách. Skoro padesát Mikiho kreseb jistě nikoho nezarmoutí. V příloze můžete najít jejich ukázku.

   Tiskárně jsme museli zaplatit nemálo peněz, ani se neptejte kolik. O své si řeknou i knihkupci a distributoři. Byli bychom samozřejmě rádi, kdyby se nám vložené peníze časem vrátily. Dejte prosím o vydání naší trampské knížky vědět svým kamarádům a známým; těm s kterými dosud jezdíte i těm, které už vídáte jen občas. Podle vašeho uvážení možná i paďourům, ať se o trampingu něco dozví.

Trošku doplněné vydání knihy Stopou toulavou se zatím objevilo jen v několika  českých a moravských knihkupectvích, zejména v těch, která se jmenují Luxor. Distributoři a knihkupci jsou opatrní a čekají, jaký bude o knihu zájem.

Pokud by zájemci knihu v prodejnách nenajdou, nezbývá bohužel nic jiného, než  požádat knihkupce, aby ji objednali u distributorů Euromedia nebo Pemic, ti ji mají rozvážet a výtisků mají dost.

                                                     AHOJ!  Fredy Schubert

                                                     Za pochopení DĚKUJE i Miki Ryvola