Trapsavci řádili v Muzeu Policie

24.06.2019 17:48

Ne, nebojte, případně neradujte se (podle nátury), nešlo o žádný vandalský útoky trampských literátů na tuto instituci. V Muzeu Policie České republiky na Albertově se 20.6. sešli autoři detektivní literatury a její příznivci, aby vyhlásili výsledky hned čtyř literárních soutěží. A ve třech z těchto soutěžích měl Trapsavec svá želízka v ohni.

Česká asociace autorů detektivní literatury (AIEP) uděluje dvě tradiční literarní ceny. Každoročně předává Cenu Havran pro nejlepší detektivní povídku roku a Cenu Jiřího Marka pro nejlepší knihu detektivního žánru českého autora, vydanou v roce 2018.

Z řad Trapsaveckých autorů v Havranovi obdržela Vítězslava Felcmanová – Vitolda 2.místo za povídku Na kočičí svědomí. Kromě toho se do výběru 15 nejlepších povídek letošního ročníku, které budou vydány ve sborníku soutěže probojovala i povídka Petra Doležala - Dollyka Na Čerťák a zpátky.

Kniha Případ pohřešovaného háčka pak získala 2. místo v soutěži Cena Jiřího Marka. Jejím autorem je Jan Frána – Hafran, ilustracemi ji obdařila Pavla Slepičková – Pavlís, sazbu dělala Hana Dohnálková – Štěhně, korektury Hanka Hosnedlová a návrh obálky Stanislav Dlouhý – Hadži. Vydalo ji pak nakladatelství Klika, neboli Jiří Nosek – Pígo.

Současně byla vyhlášené další dvě soutěže, Společnosti Sherloka Holmese a Společnosti Agathy Christie, z nichž v té druhé opět brala cenu, tentokrát za 3. místo a stejnou povídku Vitolda.

Je vidět, že trapsavečtí autoři obstojí bez problému i v jiných literárních vodách, než jsou ty naše a to bezesporu svědčí o kvalitě naší soutěže.

Vitolda přebírá cenu