Trapsavec letos padesátiletý

25.01.2021 09:51

Trapsavec padesátiletý

Víte, že letos je to už padesát let, co se začala psát historie naší trampské literární soutěže? Ano, je to tak, první ročník se uskutečnil už roku 1971. Pravda, ročník soutěže je teprve 47., ale za to nemůže soutěž samotná, ale soudruzi z STB. Ale alespoň můžeme slavit dvakrát. Napřed půlstoletí trvání, a o tři roky později i jubilejní padesátý ročník.

Padesát let je dlouhá doba, hodně dlouhá doba. I pro mne, jako organizátora. Vždyť právě v tom roce, kdy do Trapsavce přišly první příspěvky, jsem se učil v první třídě psát první písmenka. A Tom, který je nyní spolu se mnou organizátorem, ještě ani nebyl na světě. Stejně jako mnoho ze současných účastníků.Psavci, pojďme oslavit padesátiletí nějakým pořádným počtem soutěžních prací.

Ale teď k aktuálnímu ročníku. Uzávěrka soutěže je i letos o půlnoci 28.2. I když v pravidlech a podmínkách soutěže žádné změny nejsou, možná nebude na škodu si připomenout propozice, ve kterých najdete i kontakt, kam své příspěvky poslat. Organizátoři ocení, pokud nenecháte odeslání příspěvků na poslední chvíli a poskytnete jim tak dostatek času na jejich zpracování pro porotu. Připomínáme, že i letos bude probíhat akce „ulov svého Youngpsavce“, při níž budou ti, kteří přivedou do soutěže autory do 23 let, odměněni drobnou trofejí. A odměna je připravena i pro mladé autory. Současně je letos jako novinka připravena vložená soutěž, která se na památku již ukončené soutěže vodáckých povídek jmenuje Kenyho VOLEJ Revival. Do té budou zařazeny vodácké povídky zaslané do Trapsavce. Hodnocení v této soutěži bude na Trapsavci nezávislé a nebude nijak ovlivňovat jeho bodování. Nejlepší vodácká povídka dostane zvláštní cenu, bez ohledu na své umístění v Trapsavci.