Trapsavecká valcha změnila majitele

13.06.2017 12:19

Pověstná putovní trapsavecká valcha, kterou získávají do dočasného vlastnictví právě sezdané páry našich autorů, má nové majitele, Lucku a Mejlu. Valchu jim předali dnes již bývalí majitelé Kawi s Přebralem. Přejeme novomanželům, ať si jí ve zdraví a štěstí užijí, i když zprávy z kuloárů hovoří o tom, že se valcha brzo vydá na další štaci.

Foto: Přebral

Protože panovaly určité nejasnosti o tom, kde se tento vzácný trapsavecký symbol vzal, neboť první zápis hovoří o roce 1974, ale ilustrace na valše pochází z doby pozdější, dejme slovo Šklíbě, která je spoluautorkou nápadu a autorkou ilustrace na valše:

Inspirací valchy byl známý týřovský Lenin. Čmárala jsem já, červotoči prožraná valcha již tuším bez oplechování se vynořila na půdě v Plánici a celý artefakt jsme coby CHKO Obůrky darovali k svatbě Juanovi & Aťce. Záměr se asi trochu změnil, ale tehdy jsme nad tím zas tak moc nepřemýšleli: Prostě byla pro ty, co se díky a kvůli Trapsavci seznámili, vzali, rozmnožili atd., takže jsme se tam zapsali jako první a taky jako ti, co to vymysleli. (mimochodem nás asi ani nenapadlo, že ji Juanovci pošlou dál do světa). Jenže Tapi dost vadilo, že tam není taky, a tak je tam s Rikim dopsala, ale roli Trapsavce v jejich seznámení neznám. A asi je to už jedno, protože jak vidno, valcha si žije svým vlastním tempem.

Co se týká svatby samotné, byla na ní pochopitelně zastoupená početná trampská a trapsavecká delegace. Samotný svatební obřad se konal v Oseku u Rokycan, na zřícenině letohrádku Kamýk, svatební merenda pak v Přebudově na pionýrské základně, nedaleko místa, kde se konal v roce 2012 Trapsavec.