Vodácká literární soutěž poetická

16.08.2018 13:02

To, že velmi úspěšně existuje soutěž vodáckých povídek Kenyho VOLEJ, kterou pořádá Pígo po hlavičkou nakladatelství Klika, ví už mnoho vodáckých psavců i literátů z řad trampstva, jež mají alespoň část toulavé duše mokrou. ostatně již čtyři vydané povídkové knížky (Drž hubu a pádluj, Trosečníci řek, Říční polobozi a Vodácké duše) hovoří za vše a potěšily nejednoho podobně postiženého čtenáře. 

Co ale možná tuší málokdo, je to, že od letoška Pígo spustil soutěž vodácké poezie. Má obdobné propozice, liší se pochopitelně tím, že netrvá na minimálním rozsahu znaků a ani nemá stanovenou uzávěrku. Prostě až se sejde dostatech kvalitní vodácké poezie, Pígo vydá sborníček.

Informace o soutěži, včetně její vodácké části, najdete na odkazu https://kenyhovolej.cz/soutez/ , kde je i mailové spojení, kam své práce posílat. Věřím, že se této soutěži bude dařit a že se najde dostatek autorů a prací, kteří zvednout tuto právě hozenou básnickou rukavici a přispějí tak k obohacení vodácké knihovničky o poezii.

Ještě připomínám, že výše uvedené neznamená, že by na poli prózy nebylo o co soutěžit, povídková soutěž probíhá, podle posledních informací je její uzávěrka poslední srpnový víkend 2019.